TEADLASED UURISID Just neis paikades meeldib UFOdel end kõige rohkem näidata

teadus.postimees.ee
Copy
Unes või ilmsi? Kui enamik UFO-vaatlusi oleks täielik jama, siis ei joonistuks välja mingeid geograafilisi mustreid, leidsid teadlased. Samas ei välista nad, et mõned vaatlused võivad ka täielik jama olla. Pilt on illustreeriv.
Unes või ilmsi? Kui enamik UFO-vaatlusi oleks täielik jama, siis ei joonistuks välja mingeid geograafilisi mustreid, leidsid teadlased. Samas ei välista nad, et mõned vaatlused võivad ka täielik jama olla. Pilt on illustreeriv. Foto: Thomas Budach / Pixabay

«Lendavaid taldrikuid», UFOsid (Unidentified Flying Object) või moodsama nimetusega UAPsid (Unidentified Anomalous Phenomena) näeb mõnedes kohtades tihemini, mõnedes harvem ja paljudesse paikadesse pole need üldse ilmunud. Teadlased panid need nähtused kaardile ja ka Eesti kohta on hobi korras taoline kaart tehtud.

Enamik tuvastamata anomaalseid nähtusi on täheldatud Ameerika lääneosas, kus avalikud maastikud, tume taevas ja sõjalised rajatised pakuvad rohkem võimalusi õhus kummaliste objektide nägemiseks. Eestiski on teatud kohtades nähtusi rohkem registreeritud, siin võib selle põhjuseks olla ka uudishimulike silmapaaride rohkus tihedamini asustatud piirkondades.

Utah' ülikooli geograafide juhitud uuringus analüüsiti aruandeid UFO-vaatluste kohta USAs aastatel 2001–2020. Selles rõhutatakse, et enamik vaatlusi leiab aset Ameerika lääneosas, mis on tingitud sellistest teguritest, nagu sõjaliste rajatiste lähedus, avalike maade ligipääsetavus ja pime öötaevas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles