TEADLASED ENNUSTAVAD Just see võib juhtuda tehisaruga juba 2027. aastal (3)

teadus.postimees.ee
Copy
Tehisintellekti võim võib saabuda juba mõne aasta pärast, teadlased on tähtaega jälle lähemale nihutanud. Pilt on illustreeriv ja pärit OpenAI tehisaru Sora loodud videost.
Tehisintellekti võim võib saabuda juba mõne aasta pärast, teadlased on tähtaega jälle lähemale nihutanud. Pilt on illustreeriv ja pärit OpenAI tehisaru Sora loodud videost. Foto: kaader videost / OpenAI

Kuigi me ei pruugi veel olla saavutanud nii-öelda üldist tehisintellekti (artificial general intelligence e AGI), siis üks valdkonna juhtivaid eksperte väidab, et see meist targem nähtus võib saabuda pigem varem kui hiljem.

Selle aasta AGI tippkohtumise (Beneficial AGI Summit) lõppsõnas Panamas ütles arvutiteadlane Ben Goertzel, et kuigi inimese tasemel või üliinimlikku tehisintellekti tõenäoliselt enne 2029. või 2030. aastat ei loodeta, on võimalik, et see võib nüüd juhtuda juba palju varem, 2027. aastal.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles