Ukraina sõjast päästetud lõvid jõudsid uude koju Lõuna-Aafrikasse

teadus.postimees.ee
Copy
Pärast kaheksa tuhande kilomeetri pikkust teekonda ja mahukat päästeoperatsiooni, millesse oli kaasatud lugematu hulk innukaid inimesi ja organisatsioone kogu maailmast, alustasid vennad oma esivanemate kodumaal uut elu.
Pärast kaheksa tuhande kilomeetri pikkust teekonda ja mahukat päästeoperatsiooni, millesse oli kaasatud lugematu hulk innukaid inimesi ja organisatsioone kogu maailmast, alustasid vennad oma esivanemate kodumaal uut elu. Foto: Lyndon Brandt / bornfree.org.uk

Pärast sõja puhkemist Kiievist päästetud kaks lõvi on pärast pikka teekonda jõudnud vabadusse ja vahetanud pommiplahvatused katkematu linnulaulu vastu.

Need kolmeaastased majesteetlikud lõvid on pärast kurnavat kaheksa tuhande kilomeetri pikkust teekonda vabastatud 2,5 hektari suurusele Shamwari looduskaitsealale, teatab bornfree.org.uk

Ukraina loomaaias sündinud vennad Tsar ja Jamil võeti oma emalt pisikeste kutsikatena ära ja müüdi farmi, kus neid kasutati turismiatraktsioonina. Kuna neid hoiti täiesti ebasobivates tingimustes, neid toideti ebakvaliteetse toiduga ja nad jäid ilma erihooldusest, olid noored lõvid alatoidetud ja haiged.

Õnneks anti lõvid pärast kohalike loomakaitseorganisatsioonide survet üle Kiievis asuvale metsloomade päästekeskusele. Siin selgus nende hädade tegelik olukord. Veterinaaruuringud näitasid, et mõlemal lõvil oli kaltsiumipuudus ja Tsaril luumurrud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles