Mõne päeva pärast startivas megakosmoselaevas tahab Elon Musk luua ühe Maale omase asja

teadus.postimees.ee
Copy
Mis oleks, kui paneks SpaceXi megaraketi Starship kergelt pöörlema, et gravitatsiooni tekitada? Ideel on jumet, kuid selle juures tulevad esile ka suured probleemid. Kes suudaks sellises karussellis tiirelda, ilma et süda pahaks läheks?
Mis oleks, kui paneks SpaceXi megaraketi Starship kergelt pöörlema, et gravitatsiooni tekitada? Ideel on jumet, kuid selle juures tulevad esile ka suured probleemid. Kes suudaks sellises karussellis tiirelda, ilma et süda pahaks läheks? Foto: SPACEX/EPA/Scanpix

SpaceX on astumas otsustavaid samme oma kolmanda kosmosekatse suunas, et saata orbiidile üüratu kosmoselaev Starship. Hiljutises uudises vihjas ettevõte võimalikule stardile 14. märtsil, aga eeldusel, et saadakse vastav luba.

Samas mõtleb SpaceXi tegevjuht Elon Musk juba kaugemale tulevikku, milline võiks plaanitav reis Marsile välja näha, kirjutab Futurism.

«Starship hakkab Marsile suundudes pisut ümber oma pikitelje pöörlema,» vastas Musk Id Software'i asutaja John Carmacki küsimusele, kes soovitas SpaceXil proovida mehitatud süstiku «Dragon» pöörlemist gravitatsiooni testimiseks, «isegi väike gravitatsioonivektor on parem kui mitte midagi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles