Muski vastulöök Siit tuleb vabavaraline tehisaru Grok

teadus.postimees.ee
Copy
xAI lisaks vestlustesse ka huumorimeelt ja sarkasmi, mis eristaks seda kõigist teistest juturobotitest.
xAI lisaks vestlustesse ka huumorimeelt ja sarkasmi, mis eristaks seda kõigist teistest juturobotitest. Foto: youtube.com / ekraanitõmmis

Elon Musk teatas esmaspäeval, et tema tehisintellekti tehnoloogiat arendav iduettevõte xAI teeb sellel nädalal avalikuks oma tehisintellekti mudeli Grok avatud lähtekoodi, et pakkuda konkurentsi ChatGPT-le.

See uudis ilmus vaid mõned päevad pärast seda, kui miljardär kaebas OpenAI kohtusse, kuna see loobus oma algsest missioonist, mille eesmärgiks oli ChatGPT kasutamine inimkonna hüvanguks.

Musk väidab, et OpenAI jahib pärast partnerluse sõlmimist maailma ühe suurima tehnoloogiaettevõttega peamiselt kasumit.

Musk on mitmel korral avalikult väljendanud oma seisukohta Google'i ja Microsofti vastu, kes kasutavat AI-tehnoloogiat kasumi saamiseks. Selle kuu alguses esitas Musk kohtuasja Microsofti ettevõtte vastu, mille kaasasutajaks ta aastaid tagasi oli. Tema advokaadid väitsid, et OpenAI uus partnerlus on muutnud ettevõtte de facto suletud lähtekoodiga Microsofti tütarettevõtteks, kirjutab interestingengineering.com

Vastuseks kohtuasjale postitas OpenAI mitmeid e-kirju, mis näitavad, et Musk plaanib omavahel ühendada Tesla ja OpenAI, et muuta ettevõte «rahalehmaks».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles