VIDEO Rootslased katsetavad merelainetest elektrit tootvat nutikat hiigelpoid

teadus.postimees.ee
Copy
Mehhaanilises mõttes on tegemist üsna tavalise ankurdatud poiga, mis toodab nutika vedrustuse abil elektrit. Poid on 19 m kõrged ja 9 m läbimõõduga.
Mehhaanilises mõttes on tegemist üsna tavalise ankurdatud poiga, mis toodab nutika vedrustuse abil elektrit. Poid on 19 m kõrged ja 9 m läbimõõduga. Foto: corpowerocean.com

Rootsi ettevõte CorPower andis teada murrangulistest edusammudest, mis saavutati Atlandi ookeanil oma ujuvaid elektrigeneraatoreid katsetades. Nendel elektrit tootvatel ujuvpoidel on sees tark vedrustussüsteem, mis suudab nii väikestest kui suurtest lainetest maksimaalselt energiat koguda.

Mehhaanilises mõttes on tegemist üsna tavalise ankurdatud poiga. Lained tõstavad selle veepinnal ujuva õhuga täidetud kere üles ja alla ja sees olev süsteem kogub energiat. Muundades selle üles- ja alla lineaarsest liikumisest saadud energia generaatorite käivitamiseks ja elektritootmiseks, kirjutab Newatlas.com

CorPower ütleb, et tema hiiglaslikke C4-poisid eristab uudne tehnoloogia nimega WaveSpring. Kus tark vedrustussüsteem suudab nii väikestest kui suurtest lainetest nutikalt energiat koguda. CorPower väidab, et võrreldes tavalise poiga, mis Wavespringi lahendust ei kasuta, on energiatootmine neil 300% tõhusam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles