Briti armee pani DragonFire'i laserrelva soomusmasinale (1)

teadus.postimees.ee
Copy
Foto: UK MOD

Briti kaitseministeerium ja kaitseteaduse ja -tehnoloogia laboratoorium (Dstl) katsetasid edukalt riigi esimest suure võimsusega laserrelva DragonFire, mis on oluline verstapost kaitsevõimekuse edendamisel. See tipptasemel relvasüsteem, mis on paigaldatud tugevale Wolfhound 6x6 soomukile, näitas oma täpsust ja võimsust õhust tulnud ohtude vastu.

Seda programmi tuntakse DragonFire Laser Directed Energy Weapon (LDEW) nime all, kirjutab armyrecognition.com

DragonFire programm kasutab ohtude neutraliseerimiseks väga kontsentreeritud valguskiirt, mis pakub säästlikku ja tõhusat alternatiivi tavalisele laskemoonale. Tulevikus lubab see tehnoloogia võidelda vaenlaste mehitamata õhusõidukite (UAV) vastu, pakkudes kaitseoperatsioonide jaoks jätkusuutlikku lahendust.

Wolfhound 6x6 soomusauto on Briti armee kasutatav raskeveok, mille eesmärk on pakkuda nii kaitset kui ka paindlikke kasutusvõimalusi lahinguväljal. Wolfhound on osa Tactical Support Vehicle (TSV) programmist ning see on valmistatud logistilise toetuse pakkumiseks eesliini vägedele, olles võimeline transportima mitmesugust kaupa oma soomustatud kere varjus.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles