NASA pakub unistuste tööd! Aastapikkune Marsi missiooni simulatsioon

teadus.postimees.ee
Copy
CHAPEA meeskonnaliige teeb simuleeritud «Marsil käiku» 100 ruutmeetri suuruses liivakastis, mis on täidetud punase liivaga, et matkida Marsi maastikku.
CHAPEA meeskonnaliige teeb simuleeritud «Marsil käiku» 100 ruutmeetri suuruses liivakastis, mis on täidetud punase liivaga, et matkida Marsi maastikku. Foto: NASA/CHAPEA

Houstonis NASA Johnsoni kosmosekeskuses toimuva aastase teaduskatse eesmärk on aidata kaasa agentuuri punase planeedi plaanide väljatöötamisele. Teine kolmest kavandatavast maapealsest missioonist nimega CHAPEA (Crew Health and Performance Exploration Analog) peaks algama 2025. aasta kevadel.

Iga CHAPEA missioon hõlmab neljaliikmelist vabatahtlikest koostatud meeskonda, kes elavad ja töötavad 158 ruutmeetri suuruses 3D-prinditud eluruumis, mis on üles seatud NASA Houstoni kosmosekeskusesse.

Elamispinda nimetatakse Mars Dune Alpha ja seal simuleeritakse Marsil toimuva missiooniga kaasnevaid võimalikke probleeme, sealhulgas ressursside piiratust, seadmete rikkeid, kommunikatsioonihäireid ja muid keskkonnaolusid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles