Hübriiddroon, mis on võimeline lendama meeletu kiirusega, iga ilmaga ja kõikjal

teadus.postimees.ee
Copy
Foto: WaveAerospace

Ühendriikides Connecticutis asuv WaveAerospace teatas oma maailma kiireimast multirootoriga õhudroonist kui uuest lennukiklassist. Huntress II Turbojet on sisuliselt nelja rootoriga õhusõiduk, mille keskel on raevukas turboreaktiivmootor, mis on võimeline lendama kiirusega ligi 500 km/h. Seda iga ilmaga ja suuteline tegutsema kõikjal, kirjutab Newatlas.com

Huntress II Turbojet on tõeline koletis, mõõtmetega 4 m (13 jalga) diagonaalselt rootorist rootorini. Ta kaalub umbes 50 kg, sõltuvalt sellest, kui palju reaktiivkütust peale on laetud. Maksimaalne stardimass on 165 kg. Ehk et too suudab vajaduse korral kanda väga kopsakat lasti, mis koosneb viiest pardale paigaldatavast konteinerist ja kuni neljast väljapoole paigaldatud konteinerist.

Droon on projekteeritud nii, et oleks stardivalmis valmis vähem kui 90 sekundiga, olenemata sellest, kas seade käivitatakse maalt või merelt või lastakse välja kuni 6000 meetri kõrguselt lennukist. Ühe lennu kestvus on kuni kaks tundi ja operaatorid saavad otseülekannet vaadata kuni 30 km kauguselt, samal ajal drooni juhtides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles