Prantsusmaal pandi tehisaru CAESARi haubitsasse – see laseb nüüd veel täpsemalt (2)

teadus.postimees.ee
Copy
Foto: Prantsusmaa relvajõud

Prantsusmaa relvajõudude minister Sébastien Lecornu teatas tänavu 18. jaanuaril Pariisis toimunud Ukraina suurtükiväe koalitsiooni «Artillery for Ukraine» tutvustusel, et Prantsusmaa on teinud märkimisväärse sammu sõjatehnoloogias. Lecornu avalikustas, et iseliikuvate haubitsate lasketäpsuse arendamine on nüüd Helsing AI hoole all, mis on üks juhtivaid militaartehnika tehisintellektile spetsialiseerunud idufirmasid, kirjutab armyrecognition.com

2023 aasta lõpus teatas Ukraina kaitseministeerium oma kavatsusest kasutada oma CAESAR 155 mm 8 x 8 iseliikuvate haubitsate süsteemides tehisintellekti eesmärgiga vähendada sihtmärkide tabamiseks vaja mineva laskemoona kulu 30 protsendi võrra.

CAESAR, mis on juba varustatud selliste täiustatud funktsioonidega nagu automaatne «ümberpaigutamine» pärast igat lasku, ballistikakompuutriga ja Sagem Sigma 30 inertsiaalse juhtimissüsteemiga, muutub tehisintellekti tehnoloogia integreerimisega veelgi keerulisemaks. Peamine eesmärk on vähendada sõltuvust GPS-koordinaatidest, mis on suurtükiväe täpsuse oluline tegur, muutes selle vastupidavaks võimalike GPS-signaali segajate suhtes.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles