Saksa Tauruse raketid võiksid Ukraina sõjas imet teha

teadus.postimees.ee
Copy
Tauruse rakettidel on 500-kilomeetrine lennuulatus ja seda saab kohaldada erinevatele õhusõidukitele, maismaamasinatele ja meresõidukitele.
Tauruse rakettidel on 500-kilomeetrine lennuulatus ja seda saab kohaldada erinevatele õhusõidukitele, maismaamasinatele ja meresõidukitele. Foto: Wikimedia Commons

Ukraina relvajõud taotlevad jätkuvalt Saksamaalt Tauruse pikamaa tiibrakette. Tauruse rakettide integreerimine Ukraina sõjalisse strateegiasse võib konfliktis osutuda mängu muutvaks teguriks. Need raketid mitte ainult ei tugevda Ukraina kaitsevõimekust, vaid annavad ka olulise rünnakueelise. Võimalus teha täppisrünnakuid pikalt distantsilt võib muuta lahinguvälja dünaamikat, andes Ukrainale võimaluse kallutada jõupositsioon enda kasuks.

Teema sai aasta algul taas tähelepanu pärast Saksamaa endise presidendi Joachim Gaucki 7. jaanuaril ajalehele Bild antud intervjuus tehtud üleskutset varustada Ukrainat Tauruse rakettidega. 

Samas on Saksamaa kantsleri Olaf Scholzi seisukoht esialgu mitte saata Tauruse rakette tekitanud vastuolu, sest Scholz on mures Saksamaa otsese sõtta tõmbamise pärast. Scholz kõhkleb jätkuvalt. Vaatamata sellele, et Ukraina on juba saanud teisi suure laskekaugusega rakette, nagu Storm Shadow Ühendkuningriigilt ja SCALP Prantsusmaalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles