ULMELISED PLAANID NASA võib lennata Päikesele lähima täheni juba sel sajandil (1)

Kaido Einama
, ajakirjanik
Copy
Meist ligi nelja valgusaasta kaugusel asuv Proxima Centaur on lähim täht, kuhu välja pakutud uue tehnoloogiaga võiks kohale jõuda juba sel sajandil. Pildil on kunstniku ettekujutus sellest, mis meid seal praeguste teadmiste põhjal ees ootaks.
Meist ligi nelja valgusaasta kaugusel asuv Proxima Centaur on lähim täht, kuhu välja pakutud uue tehnoloogiaga võiks kohale jõuda juba sel sajandil. Pildil on kunstniku ettekujutus sellest, mis meid seal praeguste teadmiste põhjal ees ootaks. Foto: Arndt Stelter / Deviant Art

USA kosmoseagentuur NASA avaldas sel nädalal oma iga-aastased tulevikuprojektid programmist NIAC, mille järgi hakatakse arendama tulevikutehnoloogiaid. Selle aasta väljavalitute sekka said ka Veenuselt proovide võtmise tehnika ning esimesed tõsisemad kontseptsioonid lendamiseks meile lähima tähe Proxima Centaurini.

NASA teatas oma selle aasta kosmoseinnovatsiooni projektide valikust, mida tehakse igal aastal programmi NIAC raames. Neljapäeval kuulutati välja 13 uut võiduprojekti, mille järgi võib kosmoseagentuur hakata lähemal ajal oma uusi kosmoseprogramme arendama. Need on 2024. aasta I etapi auhinnad ja neid võib tulla veel.

NIAC (NASA Innovative Advanced Concepts) auhinnad igaüks on kuni 175 000 dollarit ning need antakse tiimidele, kes pakuvad välja arendatavaid ja ebatavalisi kosmosetehnoloogiaid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles