NEW SCIENTIST Elektrit napib: Põhja-Ameerika hakkab 2024. aastast kogema enneolematuid elektrikatkestusi (3)

Jeremy Hsu
, New Scientist, kaasautor
Copy
Üleminek uutele energiaallikatele ei käi samas tempos vanade jaamade sulgemisega, nõudlus elektri järele aga kasvab aina kiiremini ning kui lisada veel ekstreemsed ilmastikunähtused, polegi suurtest elektrikatkestustest enam pääsu.
Üleminek uutele energiaallikatele ei käi samas tempos vanade jaamade sulgemisega, nõudlus elektri järele aga kasvab aina kiiremini ning kui lisada veel ekstreemsed ilmastikunähtused, polegi suurtest elektrikatkestustest enam pääsu. Foto: Pixabay

Rohkem kui 300 miljonit inimest USAs ja Kanadas seisavad silmitsi kasvava elektripuudusega, mis algab juba sel aastal ning kestab 2028. aastani.

Rahvusvaheline reguleeriv asutus North American Electric Reliability Corporation (NERC ehk Põhja-Ameerika Elektri Varustuskindluse Korporatsioon) prognoosis oma hiljutises aruandes, et enamikul USA ja Kanada piirkondadest ei ole äärmuslike ilmastikutingimuste korral nõudluse usaldusväärseks rahuldamiseks piisavat mahtu elektrivarustust. Mõned piirkonnad võivad hakata isegi üsna tavaliste ilmastikutingimuste korral suuri katkestusi tundma.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles