Eesti kaitsetööstuse idufirma Vegvisir sõlmis detsembri alguses oma esimese müügilepingu

Rein Pärn
, ajakirjanik
Copy
Foto: Vegvisir

2024. aasta kevadel viiakse Ukrainasse Vegvisiri Core kõrgtehnoloogiline olukorratuvastuse süsteem. Vegvisiri Core süsteemi abil saab lahingumasinast hakata nägema põhjalikku 360-kraadist segareaalsusel põhinevat vaadet.

Eesti kaitsetööstuse seisukohast on tekkinud üks terve uus allharu — segareaalsusel põhinevad olukorrateadlikkusesüsteemid, mida Eestis arendatakse ja toodetakse.

Vegvisiri tegevjuht Ingvar Pärnamäe kommenteeris Postimehe Teadusportaalile: «Vegvisiri vaates on tegu üliolulise verstapostiga, kuna esimese müügitehinguni jõudmine tõestab, et uudne ja innovatiivne toode, mille üks startup on välja arendanud, on saanud sedavõrd küpseks, et sellise lahenduse eest on valmis keegi maksma. Üldisest maailma julgeolekuolukorrast lähtuvalt on mul ekstra heameel, et meie esimene komplekt läheb justnimelt Ukrainasse.»

Pärnamäe lisab ka seda, et Eesti kaitsetööstuse seisukohast on tekkinud terve uus allharu — segareaalsusel põhinevad olukorrateadlikkuse süsteemid, mida Eestis arendatakse ja toodetakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles