Välja kuulutati aasta sõnad, mis on kõik seotud tehisintellektiga

teadus.postimees.ee
Copy
Tehisintellektiga pildigeneraator Dall-E 3 joonistas pildi aasta sõnast Hallucinate. See sõna iseloomustab tehisintellektide probleemi fakte välja mõelda ja neid usutavalt esitada ja kerkis esile just 2023. aastal.
Tehisintellektiga pildigeneraator Dall-E 3 joonistas pildi aasta sõnast Hallucinate. See sõna iseloomustab tehisintellektide probleemi fakte välja mõelda ja neid usutavalt esitada ja kerkis esile just 2023. aastal. Foto: Dall-E

Tehisintellekt on selgelt olnud selle aasta kõige olulisem teema, sest sellega on seotud kõik erinevate organisatsioonide väljavalitud aasta märksõnad. 

Maailmakuulsa Merriam-Websteri sõnaraamatu 2023. aasta sõnaks valiti «autentne» (authentic) – just selle sõna otsingud näitasid 2023. aastal suurt kasvu, mis on ajendatud tehisintellekti teemadest aj ehtsuse kontrollimise vajadusest.

Autentsel on Merriam-Websteri järgi mitmeid tähendusi, sealhulgas «mitte vale ega imitatsioon», mis on ka tõelise ja tegeliku sünonüüm; autentsust on samas raske määratleda ja selle üle arutleda – nendel kahel põhjusel saadab see mõiste inimesi sõnaraamatu poole pöörduma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles