PAKU IDEID Sõnausele saab uusi rohesõnu esitada veel mõni päev

Postimees
Copy
Sõnaus 2020.
Sõnaus 2020. Foto: Madis Veltman

Oktoobri keskel alguse saanud Sõnause uudissõnade korjel on Vabamu teatel tänaseks osalenud üle tuhande eestimaalase. Sõnameistrid on esitanud üle 2700 sõna, kõige enam on vasteid pakutud sellistele sõnadele, nagu kuivkäimla ja liginullenergiahoone. Viimane võimalus oma sõnad teele panna on neljapäeval, 30. novembril.

Sõnause projektijuhi Ede Tamkivi sõnul on tänaseks laekunud 2700 sõna meeldivalt suur saak. «Uute sõnade leiutamine pakub eesti keele kõnelejatele jätkuvalt põnevust ja võimalust panustada meie keele kestlikku arengusse. Eriti tore, et inimesed erinevatelt elualadelt esitavad sõnapakkumisi nähtuste kohta, millega nad puutuvad kokku oma igapäevases elus ja töös, kuid millele ei ole seni head suupärast vastet meie emakeeles,» rääkis ta.

Tamkivi sõnul on seni kõige enam elevust tekitanud sõna kuivkäimla, millele on pakutud üle 360 vaste, sealhulgas iga kümnes pakutu on «kuivla». Rohkelt on pakutud vasteid ka sõnadele liginullenergiahoone, süsinikujalajälg ja kasvuhooneefekt, mis kõik on saanud üle 200 vaste. Kõige noorem sõnasepp on 2-aastane ja vanim 93, kõige agaram sõnameister on seni esitanud 104 sõna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles