Kuue doktorikraadiga Saksa teadlane: kliimamuutuse ohtlik pöördepunkt on juba väga lähedal (10)

Kaido Einama
, ajakirjanik
Copy
Kuuekordne doktor Walter Leal usub, et me kõik saame kliimamuutust pidurdada ja ei pea selleks oma elu liiga ebamugavaks tegema. Kuid mõnesid harjumusi tuleb paratamatult muuta.
Kuuekordne doktor Walter Leal usub, et me kõik saame kliimamuutust pidurdada ja ei pea selleks oma elu liiga ebamugavaks tegema. Kuid mõnesid harjumusi tuleb paratamatult muuta. Foto: Priit Siimon / NEXPO

Tallinnas toimunud rohekonverentsil NEXPO, kus huugasid kliimamuutust kiirendavad diiselgeneraatorid, et telkides oleks soe, osales ka kuuekordse doktorikraadiga ja lugematu hulga teadustöödega maailmas nime teinud Saksa teadlane Walter Leal, kes rääkis Postimehele, kas meil on veel lootust kliimamuutust peatada. Kas peame hakkama elama närusemat elu, et rohepööre õnnestuks, või saab ka nii, et igapäevane elu oleks koos mõnus edasi ja kliimakatastroof jääks tulemata?

On üsna palju skeptikuid, kes arvavad, et rohepööre tähendab vaesuses virelemist ja tegelikult on kliimamuutus väljamõeldis. Mida neile öelda?

Arvan, et kliimamuutus on üks meie aja suurimaid väljakutseid ja täiesti reaalne tõsine oht. See on viga, kui uskuda, et meie Euroopas ei ole kliimamuutuse suhtes väga haavatavad.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles