Arstitudeng arendab tehisintellekti platvormi arstide ja patsientide vahelise suhtlemisoskuse parandamiseks

Jaana Otsa
, Ajakirjanik
Copy
Doktor patsiendiga rääkimas.
Doktor patsiendiga rääkimas. Foto: Shutterstock

Eddie Guo, kes on teise kursuse arstitudeng, on loonud OSCE-GPT AI platvormi, mille arendus on pakkunud murrangulise lahenduse arsti ja patsiendi suhtlemisoskuste parandamiseks. See pakub tervishoiutöötajatele ohutut ja juurdepääsetavat keskkonda oma oskuste harjutamiseks ja täiustamiseks, kasutades simuleeritud koostoimeid, tagasisidet ja meditsiinilise dokumentatsiooni näiteid. Platvormi eesmärgiks on muuta arstide ja patsientide suhtlemise viisi, mis viib lõpuks paremate tervishoiu tulemusteni. 

Teise kursuse arstitudeng Eddie Guo on välja töötanud uuendusliku tehisintellekti platvormi, mis aitab arstidel parandada oma suhtlemisoskusi patsientidega. Guo mõistis traditsioonilise meditsiinihariduse piiranguid, mis tuginevad peamiselt standardiseeritud patsientidega harjutamisele. Otsides täiendavaid suhtlusvõimalusi, mõtles Guo, kas tehisintellekt võiks pakkuda lahendust.

Kasutades OpenAI GPT keelemudelit, ehitas Guo OSCE-GPT platvormi, mis pakub simuleeritud suhtlust, tagasisidet ja meditsiinilise dokumentatsiooni näiteid. Erinevate stsenaariumide sisestamisega tagas Guo, et süsteem suudab suhtlusoskusi täpselt hinnata kehtestatud meditsiinilise hariduse juhiste alusel.

Rakenduse edu on olnud märkimisväärne, meelitades vaid ühe kuu jooksul pärast selle käivitamist üle 550 tervishoiupraktikandi üle maailma. OSCE-GPT platvorm on tasuta saadaval ja toetab mitmekeelset suhtlust.

Tänu oma inimlikule suhtlusele on rakendusel potentsiaal muuta tervishoiutöötajate ja patsientide suhtlemist. See pakub kasutajatele turvalist keskkonda suhtlemisoskuste harjutamiseks ja parandamiseks, suurendades lõpuks nende enesekindlust tõeliste patsientidega suhtlemisel.

OSCE-GPT platvorm sisaldab ka kliinilisi stsenaariume, mis hõlmavad diagnostilisi otsuseid ja keeruliste uudiste edastamist, valmistades tervishoiutöötajaid ette reaalseteks olukordadeks.

Guo tehisintellekti platvormi edu on pälvinud meditsiinitöötajatelt ja õpetajatelt kiitust. Mike Paget, Cummingi meditsiinikooli meditsiiniteaduste bakalaureuseõppe akadeemiliste tehnoloogiate juht, hindab Guo ja tema kaastöötaja Mehul Gupta uuenduslikku lähenemist. Paget rõhutab OSCE-GPT platvormi kuluefektiivsust, pakkudes täiendavaid praktikavõimalusi, ilma et oleks vaja füüsilisi ruume, juhendajaid, näitlejaid ja õpilasi.

Eddie Guo pühendumus tervishoiutöötajate empaatiavõime parandamisele ilmneb tema OSCE-GPT platvormi loomises. Pakkudes arstidele turvalist ja juurdepääsetavat keskkonda oma suhtlemisoskuste harjutamiseks, võib see tehisintellektil põhinev lahendus muuta meditsiinihariduses revolutsiooni ja parandada patsiendi kogemust. Platvormi laiendamise ja täiustamise plaanidega soovib Guo jätkata meditsiiniüliõpilaste toetamiseks nende teekonnal suurepärasteks arstideks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles