KAHEVÕITLUS Teadlased uurisid, kumb jääb peale, kas inimene või robot?

teadus.postimees.ee
Copy
Tehisintellektifirma OpenAI lubas lisaks ChatGPT vestlusrobotile koostöös 1X-iga välja tuua ka sellise humanoidroboti, mis hakkab inimeste töid tegema. Praegu veel masinad inimestest päris igas valdkonnas üle ei ole, selgus teadlaste uuringust.
Tehisintellektifirma OpenAI lubas lisaks ChatGPT vestlusrobotile koostöös 1X-iga välja tuua ka sellise humanoidroboti, mis hakkab inimeste töid tegema. Praegu veel masinad inimestest päris igas valdkonnas üle ei ole, selgus teadlaste uuringust. Foto: 1X

Kuigi terve mõistus justkui ütleb, et robot on kindlasti tugevam, kui inimesega võitlusse astub, siis Šveitsi teadlased otsustasid selle siiski teadusuuringus välja selgitada, pannes ühele joonele 27 humanoidrobotit ja inimesed.

Ulmefilmid lõpevad tavaliselt hästi ehk inimeste võiduga kurjade masinate üle. Mõnikord on neil abiks head masinad. Kuid tänapäeva humanoidrobotid ei pruugi veel lihast ja luust organismi osavusele ja tarkusele alati vastu saada. Kes või mis jääb peale ja milliste ülesannete täitmisel?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles