Palmiõli on üks maailma kõige vastuolulisemaid toiduaineid. Sellel on pikk ajalugu ja mitmekülgne kasutusala, ulatudes köögist kosmeetikani ning bioenergiast toiduainetööstuseni. Samas on selle edu toonud kaasa eetilisi ja keskkonnaprobleeme, mistõttu on sellest saanud tuline aruteluteema.
Tellijale
Puust ja punaseks ⟩ Miks palmiõli nii halb on? (1)
Euroopa palmiõli liidu andmetel kasvas ülemaailmne palmiõlitootmine 20 aasta jooksul (aastatel 1995–2015) 15,2 miljonilt tonnilt 62,6 miljonile tonnile. Tänapäeval toodetakse palmiõli rohkem kui ühtki teist taimeõli maailmas, suurem osa sellest pärineb Indoneesiast (53 protsenti) ja Malaisiast (32 protsenti). Mujal maailmas, sealhulgas Kesk-Ameerikas, Tais ja Lääne-Aafrikas, hakatakse tootmist suurendama, sest nõudlus selle järele kasvab jätkuvalt.