NEW SCIENTIST Teadlased räägivad, miks on just selle valesti küpsetatud liha söömine riskantne (1)

, New Scientist, kaasautor
Copy
Laual on erinevat tüüpi liha.
Laual on erinevat tüüpi liha. Foto: Shutterstock

Kanaliha on maitsev ja üks eelistatumaid toite laual, kuid see-eest riskantseim salmonella- ja kampülobakterite tõttu, mis on kaks suurimat toidu kaudu levivate haiguste põhjustajat. Teadlased selgitavad, miks ja mis kraadi juures tuleks kana enne söömist läbi küpsetada, et see oleks ohutu. 

Kuidas sa tead, et kanatükk on küpsenud? Enamik inimesi arvab, et värvi vaadates saadakse sellest aru, kuid selgub, et see pole usaldusväärne. 

Kana on Salmonella ja Campylobacter'i tõttu üks riskantsemaid toite, mis on kaks suurimat toidu kaudu levivate haiguste põhjustajat. Neid baktereid leidub kanaliha sisemuses, mistõttu tuleb kana erinevalt veiselihast läbi küpsetada. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles