FOTOD Varakult meregeoloogi kutsumuse leidnud tudeng uurib allveerobotiga Läänemere põhja saladusi

teadus.postimees.ee
Copy
Mereekspeditsioonil.
Mereekspeditsioonil. Foto: Sten Suuroja / Eesti Geoloogiateenistus

Juba gümnaasiumis geoloogi kutsumuse leidnud Tallinna Tehnikaülikooli Maa süsteemide, kliima ja tehnoloogiate eriala üliõpilane Hannah Mikenberg osaleb rahvusvahelistel mereekspeditsioonidel ja uurib Läänemere põhja põnevaid pinnavorme ja seni kasutamata maavarasid.

«Mulle meeldis geograafia ja mul lihtsalt vedas. 10. klassis uurimistöö teemat valides mainis õppealajuhataja, et on võimalus leida endale juhendaja ülikoolist. Elasin juhtumisi TalTechi lähedal, uurisin nende geoloogia suuna õppekava ja nii saigi mu juhendajaks geoloogia instituudi vanemteadur Atko Heinsalu, kellega teeme tänini tihedat koostööd,» jagab oma maateadlase eriala juurde jõudmise lugu viimase kursuse bakalaureusetudeng Hannah Mikenberg.

Hannah on tehtud valikuga väga rahul ja ütleb, et bakalaureuse õppekava Maa süsteemid, kliima ja tehnoloogiad sobib hästi noortele, keda huvitavad loodusteadused ja kellele meeldib palju väljas värskes õhus olla, sest põnevad praktilised väljasõidud ning ekspeditsioonid moodustavad õppekavast märkimisväärse osa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles