NEW SCIENTIST Miks osadel inimestel on lihtsam taimetoitlaseks hakata? (1)

Clare Wilson
, New Scientisti kaasautor
Copy
Täistaimetoitlastel ja taimetoitlastel oli oluliselt madalam südamehaiguste risk, suremus südamehaigustesse ja üldine suremus.
Täistaimetoitlastel ja taimetoitlastel oli oluliselt madalam südamehaiguste risk, suremus südamehaigustesse ja üldine suremus. Foto: Shutterstock

Tõenäosust, kas inimene hakkab taimetoitlaseks, mõjutavad mitmed geneetilised variandid. Kaks olulisemat geeni kolmest näivad olevat seotud rasvade ainevahetusega. 

See vihjab, et mõnel inimesel on lihtsam lihast loobuda, kuna nad toodavad loomulikult teatud rasvamolekule, ütleb Nabeel Yaseen Chicago Northwesterni ülikoolist. «Võib-olla on osad rasvad mõne inimese jaoks hädavajalikud, kuid teiste jaoks mitte,» ütleb ta.

On teada, et geneetilised tegurid mõjutavad toitumise aspekte, näiteks seda, kas inimestele meeldib kohv või alkohol. Et näha, kas geenid mõjutavad ka taimetoitlust, uurisid Yaseen ja tema meeskond Ühendkuningriigi biopangast umbes 5300 inimese andmeid, kes ütlesid, et nad on ranged taimetoitlased, ja lisaks 330 000 inimese andmeid, kes sõid liha.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles