NEW SCIENTIST Ülitöödeldud toit ei ole alati ebatervislik

Clare Wilson
, New Scientisti kaasautor
Copy
Kõrgelt töödeldud toit.
Kõrgelt töödeldud toit. Foto: Healio

Kõrgelt töödeldud toitu peetakse äärmiselt ebatervislikuks, kuid selgub, et sellel on ka tervislikke aspekte. Näiteks hoiatavad teadlased, et oma toidumenüüst kõrgelt töödeldud toidu väljajätmisega võib muuta oma toitumise hoopis ebatervislikumaks. Nende sõnul on mure töödeldud toiduainete pärast kasvanud, kuid siiski pole liigseks paanitsemiseks põhjust. 

Ühendkuningriigi ohutusnõustajad on lükanud ümber hoiatuse, et ülitöödeldud toit, tuntud ka kui ultratöödeldud toit (UPF), on automaatselt ebatervislik selle valmistamisviisi või kunstlike koostisosade tõttu. 

Praegune viis, kuidas Ühendkuningriik ja enamik teisi riike hindavad toiduainete toiteväärtust – üldiselt selle järgi, kui palju need sisaldavad rasva, soola, suhkrut ja kaloreid – on endiselt parim viis tervisliku toitumise saavutamiseks, mida on öelnud teadlaste rühm 27. septembril toimunud pressikonverentsil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles