Vaba Akadeemia loeng Robin Gielen: «Seenapokalüpsis. Ulme või reaalsus?»

Claire Peinar
Copy

Reedel, 22. septembril on Vabal Akadeemial külas Robin Gielen, kes kõneleb teemal «Seenapokalüpsis. Ulme või reaalsus?» Otseülekanne algab kell 18.15.

Juba paarkümmend aastat on looma ja taimeriigi kõrvale tõusnud kolmas kuningriik - seened. Kuidas on seeneriigi roll muutunud teaduses läbi aja? Kui palju kontrollivad seened (meie) elu? Kas zombi-sipelgaid tootev seen Cordyceps võib hakata inimesi ründama nagu HBO populaarses teleseriaalis «The last of us»? Neil teemadel arutleb loengus Robin Gielen oma doktoritöö «Patogeensete seente liigirikkus ja ökoloogiline roll putukapopulatsioonides» valguses.

SA Academia Artium Liberalium ehk Vaba Akadeemia on 2018. aasta alguses asutatud ühendus, mis koondab eesti haritlasi: teadlasi, mõtlejaid, intellektuaale ja õppijaid. Akadeemia eesmärgiks on luua tingimused renessansitüüpi haritlasringi tekkimiseks ja kujunemiseks kooskõlas vabade kunstide kontseptsiooniga. Akadeemia asutajateks on Marju Lepajõe, Mihhail Lotman, Ülar Ploom, Hardo Pajula ja Maria-Kristiina Lotman.

Varasemaid Vaba Akadeemia loenguid on võimalik järele vaadata Postimees TV-st.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles