Kiirtee Marsile saab varsti valmis: NASA valis välja tuumareaktoriga raketi ehitaja (1)

teadus.postimees.ee
Copy
Kunstniku ettekujutus tulevasest tuumaraketist näeb välja selline. NASA sooviks on tellida turvaline mootor, millega võib Marsilt varem Maale tagasi lennata. Siis ei pea astronaudid terve aasta punasel planeedil passima.
Kunstniku ettekujutus tulevasest tuumaraketist näeb välja selline. NASA sooviks on tellida turvaline mootor, millega võib Marsilt varem Maale tagasi lennata. Siis ei pea astronaudid terve aasta punasel planeedil passima. Foto: NASA

NASA ja USA kaitsejõudude teadusagentuur DARPA (Defence Advanced Research Projects Agency) valisid ametlikult välja militaartööstusettevõtte Lockheed Martin uue tuumajõul töötava raketi demonstraatori ehitamiseks ja katsetamiseks, teatas NASA. Programmiga, mis sai nimeks DRACO (Demonstration Rocket for Agile Cislunar Operations), katsetatakse ülikiiret raketti kosmoses juba 2027. aastal.

«Koostöö DARPA ja kommertskosmosetööstuse firmadega aitab meil kiirendada uue tehnoloogia arendamist, mida vajame inimeste Marsile saatmiseks,» kommenteeris NASA aseadministraator Pam Melroy kosmoseagentuuri pressiteates, «see on otsustava tähtsusega nii Kuu kui Marsi programmide täitmisel.»

NASA ja DARPA koostöö DRACO programmis edendab tuumasoojusrakettide tehnoloogiat. Tuumatõukejõud üks peamisi võimalusi Marsi missioonide juures, mida kavatsetakse enne katsetada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles