Eesti tuntuimast teadlasest saab maineka ajakirja peatoimetaja (1)

teadus.postimees.ee
Copy
Pildil Eesti maaülikooli taimefüsioloogia professor Ülo Niinemets.
Pildil Eesti maaülikooli taimefüsioloogia professor Ülo Niinemets. Foto: Postimees / SILLE ANNUK

Professor Ülo Niinemetsast saab 1. augustil maineka teadusajakirja Oecologia peatoimetajakirjutas teadlane Facebookis.

Eesti Maaülikooli taimekasvatuse ja taimebioloogia õppetooli professor Ülo Niinemets astub järgmisel nädalal teadusajakirja Oecologia peatoimetaja kohale. Tegemist on maailma ühe tunnustatuima ökoloogiaalase teadusajakirjaga, mille esimene number ilmus juba 1968. aastal. Professor kuulub ajakirja toimetuskolleegiumi alates 2013. aastast.

Niinemetsa kirjelduse kohaselt on tema teekond peatoimetaja kohani on olnud pikk ja põnev. Oma esimese kokkupuute ajakirjaga sai ta 1991. aastal Saksamaal Bayreuthi Ülikoolis, mil Oecologia ökofüsioloogia rubriigi peatoimetajaks oli legendaarne professor Ernst-Detlef Schulze. Aastate jooksul on elu viinud Niinemetsa kokku ka teiste silmapaistvate peatoimetajatega, nagu professorid Otto Lange, Christian Körner ja Russ Monson.

Teate peatoimetaja ametikoha avanemisest sai professor Niinemets tänavu märtsis. Üllatava uudise võttis ta vastu Johannesburgi lennujaama transiittsoonis, kuhu ta pärast lennust maha jäämist «lõksu» jäi. Motivatsioonikirja kirjutas ta vahetult enne lendu Namiibiasse, kuhu ta unikaalseid Welwitschia taimi mõõtma suundus.

«Ainuüksi selle kogemuse valguses tundus kogu protsess peaaegu saatuse juhitud,» ütles Niinemets. «Maailmanimega peatoimetajad on lati väga kõrgele tõstnud, aga ma olen valmis selle väljakutsega silmitsi seisma.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles