TULNUKAD ON OLEMAS? Lokulööja kinnitas USA Kongressis vande all UFOde olemasolu

Annika Helena Siimon
, Suvereporter
Copy
Endine sõjaväeluure ohvitser ja vilepuhuja David Grusch kinnitas vande all UFOde olemasolu
Endine sõjaväeluure ohvitser ja vilepuhuja David Grusch kinnitas vande all UFOde olemasolu Foto: Drew Angerer

Endine sõjaväeluure ohvitser ja vilepuhuja rääkis Ameerika Ühendriikide Esindajatekoja seadusandjatele, et Kongressi hoitakse teadmatuses tundmatute anomaalsete nähtuste (UAP või UFO) kohta, väites, et täitevvõimu agentuurid on aastaid salapäraste objektide kohta teavet varjanud.

David Grusch, kes teenis 14 aastat õhujõudude ja riikliku georuumilise luureagentuuri luureohvitserina, esines Esindajatekoja järelevalvekomitee riikliku julgeoleku allkomitee ees koos kahe endise hävitajapiloodiga, kellel oli UFOdega vahetu kogemus.

Grusch töötas kuni selle aasta alguseni kahe Pentagoni töörühma esindajana, kus uuriti UFOsid. Ta ütles seadusandjatele, et tema salastatud programmide uurimise käigus teavitati teda «mitmekümne aasta pikkusest Maale kukkunud UFOde uurimise programmist». Ta ütles, et tal keelati juurdepääs sellele programmile ja ta süüdistas sõjaväge rahaliste vahendite omastamises, eesmärgiga neid uuringuid Kongressi eest peidus hoida. Hiljem ütles ta, et ta intervjueeris ametnikke, kellel olid otsesed teadmised «mitteinimtekkelise» päritoluga lennumasinate kohta, ja et mõnest lennumasinast koguti isegi füüsilisi tõendeid.

UFO teema on pälvinud viimastel aastatel kongressi ja avalikkuse laialdast tähelepanu, kuna kohtumistest on avaldatud mitu videosalvestist, millel on näha näiliselt kirjeldamatuid objekte, mis liiguvad läbi õhu väga suure kiirusega, ilma nähtava tõukemeetodita.

Pentagoni All-Domain Anomaly Resolution Office, mille kongress eelmisel aastal UAP juhtumite uurimiseks asutas, on mai seisuga uurinud ligikaudu 800 teadet UAPdest. Kuigi sõjaväeametnikud on öelnud, et enamikul juhtudest on tegu ohutu päritolu objektiga, on paljud teised juhtumid jäänud selgitamata. Seadusandjad ütlevad, et sõjavägi teab objektidest rohkem, kui kongressile avaldatud on.

Mida rääkisid UAP/UFO istungil tunnistajad?

Lisaks Gruschile kuulas vaekogu tunnistusi Ryan Gravesilt, endiselt mereväe piloodilt, kes rääkis UFOde nägemisest väljaõppemissioonidel, ja David Fravorilt, kes märkas samuti suurt objekti, mis lendas 2004. aastal California ranniku kohal.

Kõik kolm tunnistajat ütlesid, et praegused aruandlussüsteemid ei ole UFOde uurimiseks piisavad, ning lisasid, et pilootide ja ametnike ümber, kes nõuavad, et nende kogemusi uuritaks sügavamalt, on jätkuvalt stigma.

Vasakult paremale: Ryan Graves, David Grusch ja David Fravor
Vasakult paremale: Ryan Graves, David Grusch ja David Fravor Foto: Drew Angerer

Fravor ja Graves kirjeldasid tundmatute objektide nägemist, mis nende sõnul lendasid kiiremini, kui keegi varem näinud on.

Graves lisas, et UFOga kohtumised ei ole haruldased ega üksikud.

David Fravor rääkis oma 2004. aasta juhtumist, mil ta nägi California ranniku lähedal UFOt. Ta ütles allkomiteele, et tema ja üks teine piloot märkasid siledat, ovaalse kujuga objekti vee kohal hõljumas, enne kui see kiiresti umbes 4 km kõrgusele õhku tõusis ja seejärel kadus. Objekt tuvastati vähem kui minut hiljem umbes 96 km kaugusel. Fravor rääkis objektist ka teistele lenduritele, kellel õnnestus see videole saada.

Tundmatu objekt, mille jäädvustas 2004. aastal USA merevägi
Tundmatu objekt, mille jäädvustas 2004. aastal USA merevägi Foto: Department of Defense/Sipa USA/Scanpix

Mõningaid Pentagoni avaldatud videotes olevaid objekte on seletatud lahti optiliste illusioonide või droonidena, kuid teised jäävad selgitamata.

Kongressi survel on Pentagon ja luureagentuurid kogunud sadu teateid seletamatute nähtuste kohta. Ametnikud on öelnud, et enamik intsidente oli lihtsalt õhus lendlev prügi, Hiina luure või õhupall ning et ükski kogutud video või muu materjal ei tõenda tulnukate Maa-pealset külaskäiku.

Kinnitus UFOdest ja mõrvakatsetest

Kuulamise ajal küsis parlamendikoja juht Tim Burchett David Gruschilt, kas tal on «isiklikke teadmisi inimestest, keda on vigastatud, püüdes varjata Maa-välist tehnoloogiat,» mille peale vastas Grusch jaatavalt.

Kuid kui Burchett avaldas survet selle kohta, kas inimesi on mõrvatud valitsuse püüdlustes UFOsid varjata, ütles Grusch, et ei saa sellest avalikul istungil rääkida.

«Me kavatseme UFOde varjamise paljastada ja ma loodan, et see algatab rohkem istungeid ja annab hääle inimestele, kes sellest teemast teavad,» ütles Tennessee vabariiklaste esindaja Tim Burchett.

Pentagon ei vastanud kohe Gruschi väidete kommenteerimistaotlusele, kuid nad on tema väiteid juba varem eitanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles