NEW SCIENTIST Elu sotsiaalmeediata toob kaasa suuri terviseprobleeme

, New Scientist kaasautor
Copy
Noortele võib olla omane pidada end rohkem sotsiaalmeediast sõltuvaks, kui nad seda on. Suuremaks probleemiks on hoopiski asjaolu, et puuduvad head viisid, kuidas usaldusväärselt ja asjakohaselt sotsiaalmeediasõltuvust mõõta.
Noortele võib olla omane pidada end rohkem sotsiaalmeediast sõltuvaks, kui nad seda on. Suuremaks probleemiks on hoopiski asjaolu, et puuduvad head viisid, kuidas usaldusväärselt ja asjakohaselt sotsiaalmeediasõltuvust mõõta. Foto: Pexels

Maailmas, kus sotsiaalmeedia on saanud meie elude lahutamatuks osaks, on raske eirata selle mõju meie tervisele, eriti noorte jaoks. Nii, nagu toob sotsiaalmeedia kasutamine kaasa palju kahju, tekitab ka selle puudumine palju probleeme. 

Dokumentaalfilm «The Social Dilemma» kirjeldab stseeni, kus tüdruk vaatab ennast peeglist ja nutab, kuna pole rahul enda kehapildiga. Seda olukorda saab võrrelda tänapäeval toimuvaga, mille peamiseks süüdlaseks saab pidada sotsiaalmeediat, mida kasutame eelkõige meelelahutuslikul eesmärgil, kuid millel on suur kahjulik mõju vaimsele tervisele, ise seda märkamata, vahendab New Scientisti kaasautor Jennifer Abbasi. 

Näitajad, mis tuginevad märkimisväärsetele rahvatervise probleemidele, tõendavad, et sotsiaalmeedia võib kujutada endast sügavat ohtu laste ja noorukite vaimsele tervisele ja heaolule. See nõuab riigi teadlikku tegutsemist. JAMA Psychiatry ajakirjas avaldatud uuringus, kuhu oli kaasatud enam kui 6000 USA noorukit, leiti, et need, kes veetsid sotsiaalmeedia platvormidel üle kolme tunni päevas, oli suurem oht vaimse tervise probleemide tekkeks, sealhulgas depressioon ja ärevus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles