Neste teadlased pälvisid Euroopa Aasta Leiutaja auhinna

teadus.postimees.ee
Copy
Foto: Neste
  • Neste teadlased, kes on loonud säästva lennukütuse, taastuvdiisli ning taastuvtoorainest plasti
  • Eelmisel aastal sai auhinna Eesti juurtega superkondensaatorite tootja Skeleton

Euroopa Aasta Leiutaja innovatsiooniauhinna tööstuse kategoorias pälvis 2022. aastal Eesti firma Skeleton ning 2023. aastal tulid võitjaks Neste teadlased, kes on loonud säästva lennukütuse, taastuvdiisli ning erinevaid taastuvtoorainest lahendusi plasti- ja keemiatööstuses kasutamiseks.

Auhinda annab välja Euroopa Patendiamet, pidulik tseremoonia toimus 4. juulil Hispaanias Valencias.

Neste innovatsioonikogukonna nimel võtsid auhinna vastu Pia Bergström, Annika Malm, Jukka Myllyoja, Jukka-Pekka Pasanen ja Blanka Toukoniitty. Auhinna pälvisid nad jäätmete ja jääkainete kvaliteetseteks taastuvlahendusteks muutmise eest ning sellega seotud innovatsioonitöö ja patentide loomise eest.

«Soovime südamest tänada iga koostööpartnerit, kes on oma oskusteabe, pühendumise ja vankumatu toetusega panustanud Neste jõupingutusse jäätmete ja jääkainete muutmisel kvaliteetseteks taastuvenergia lahendusteks. See auhind on tasu meie koostöö ja pikaajalise raske töö eest ühiste ettevõtte eesmärkide nimel,» ütles Neste võidumeeskond.

«Ettevõttena oleme Euroopa Aasta Leiutaja auhinna saamise üle põnevil ja see teeb meile suurt au. See on tunnustus, mis peegeldab meie innovatsioonikogukonna nutikust, kirge ja lakkamatut jõupingutust tipptulemuste nimel. Auhind annab meile jõudu pühenduda innovatsioonile ja tugevdab meie positsiooni tööstusharu liidrite hulgas. Soovin südamest õnnitleda võitjaid auhinna puhul ja tänada neid panuse eest ettevõtte edusse,» ütles Neste innovatsiooniosakonna asepresident Lars Peter Lindfors.

Innovatsioon on olnud Neste kasvumootor ning üks ettevõtte edu võimaldajatest. Vaadates tulevikku, Neste pühendub jätkuvalt oma teadus-, arendus- ja innovatsioonitöö edendamisele, et luua uudseid innovatsioonilahendusi, mis vastavad tööstuse väljakutetele ja vajadustele. Prestiižne tunnustus motiveerib ettevõtet veelgi rohkem püüdlema tipptaseme poole ja nihutama innovatsiooni piire.

Loe rohkem Euroopa Aasta Leiutaja auhinna kohta siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles