Pirital peatatakse põuaperioodi tõttu niitmine linna haljasaladel

Copy
Foto: Pirita linnaosavalitsus

Pirita linnaosa teatab, et seoses äärmiselt kuiva maikuuga peatatakse niitmine kõikidel linnaosas asuvatel linnale kuuluvatel haljasaladel ja haljakutel. Otsuse tingis vajadus säilitada ja kaitsta olemasolevat taimestikku ning vältida võimalikke kahjustusi.

Kõik Tallinna linnaosavalitsused on saatnud korralduse niitmistegevuse peatamiseks haljastustöid teostavatele lepingupartneritele. Pirita Linnaosa Valitsus koostöös Keskkonnaagentuuriga kaardistab haljasalade hooldusintensiivsuse ning otsustab juunikuu lõpuks, kuidas ja millises mahus niitmine linnas edaspidi jätkub.

Pirita Linnaosa Valitsus jagab seisukohti, et madalaks pügatud Inglise muru ei ole tänapäevase ja hästihooldatud linnaruumi näitaja ning et hetkel puuduvad tõenduslikud andmed selle kohta, et kõrgem muru tähendaks suuremat puukide esinemist.

«Lopsakam haljastus on atraktiivne elurikkuse seisukohalt, pakkudes varjupaika putukatele, väiksematele loomadele ja lindudele ning esteetiliselt vaadatuna ei ole madalaks pügatud haljastus ei ilus ega kasulik,» toetab niitmise peatamist Pirita linnaosa vanem Kaido Saarniit. «Lisaks eelmainitule on oluline vähendada kuumasaarte mõju linnas,» lisab Saarniit. «Kaalume pargiteedel niitmist maksimaalselt niiduki laiuses teeservast ning vähenenud niitmise arvelt umbrohu eemaldamist pikkuse poolest välja ulatuvate taimede osas – ohakad, Rakvere raibe, jms. ning trimmerdamist vastavalt vajadusele. Intensiivse kasutusega rohealadel – piknikuplatsid, grillimisväljakud ja palliväljakud – niidame sihipärase kasutatavuse tagamiseks,» täiendab linnaosa vanem.

Pirita linnaosa kutsub kõiki osapooli, sealhulgas elanikke, piirama niitmist ning tänab mõistva suhtumise eest ja kutsub üles jätkama konstruktiivset dialoogi, et tagada linnaruumi hooldamine ja säilitamine parimal võimalikul viisil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles