Pikaealisuse entusiastid tahavad luua oma riigi

Kaido Einama
, ajakirjanik
Copy
See linn Montenegros pole küll pikaealiste Zuzalu, kuid sama idüllilises kohas oldi kevadel kaks kuud, et leida lahendusi inimese eluea pikendamiseks
See linn Montenegros pole küll pikaealiste Zuzalu, kuid sama idüllilises kohas oldi kevadel kaks kuud, et leida lahendusi inimese eluea pikendamiseks Foto: Marko Tomic / Pixabay

Aprillis ja mais kogunesid Montenegros kaunis looduses 780 entusiasti, kelle seas on tehnoloogiainvestoreid, krüptomiljonäre, teadlasi ja insenere. Rajati ajutine linn Zuzalu, kus saadi kokku, et mõelda, mismoodi inimese eluiga pikendada.

Pop-up-linn Montenegros Aadria mere rannikul oli valitud justkui paradiisist, kus võikski oma pikaealisust nautida. Kuid samal ajal aeti üsnagi tehnoloogilist juttu.

Nooruse allikat on otsitud küll iidsetest aegadest, aga elueliksiiri väljatöötamine on siiski jäänud eraettevõtjate õlgadele, tõdes Zuzalus käinud väljaande MIT Technology Review ajakirjanik Jessica Hamzelou. Ta leidis eest kirju seltskonna, kellel oli välja pakkuda ideid vananemise protsessi aeglustamiseks või koguni tagasipööramiseks, mis on teaduse silmis uskumatult keeruline ja kulukas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles