Venemaa peaminister õnnitles teadlasi maailma võimsaima laserisüsteemi ehitamise puhul (4)

Copy
Venemaa peaminister Mihhail Mišustin
Venemaa peaminister Mihhail Mišustin Foto: Sputnik/Scanpix

Venemaa peaminister Mihhail Mišustin õnnitles Venemaa föderaalse tuumaenergia keskuse ja eksperimentaalfüüsika uurimisinstituudi (VNIIEFi tuumakeskuse) akadeemilist personali maailma võimsaima UFL-2M laserisüsteemi ehitamise puhul.

«Ma soovin teid kõiki selle põhjapaneva sündmuse puhul õnnitleda. Et te olete selle süsteemi loonud, on suur globaalne sündmus. Sellised süsteemid on vaid kolmel riigil maailmas: Ameerika Ühendriikidel, Prantsusmaal ja nüüd ka Venemaal,» ütles Mišustin reedel uurimisinstituudi külastuse ajal.

Teadlased näitasid talle VNIIEFi tuumakeskuses loodud maailma võimsaimat laserisüsteemi UFL-2M. Sellega saab teha termotuumasünteesi eksperimente ja uurida ainete omadusi äärmuslikes olekutes. Laser avab uued võimalused plasmafüüsika, tuumasünteesi ja aine loomise uurimiseks, ütles Mišustin. «See paneb meid ka uute süsteemide rajamise teele,» lisas ta.

Mišustin märkis ka instituudi töötajate keskmist vanust: laserisüsteemiga töötava u 300 spetsialisti keskmine vanus on 42 aastat ja 30 protsenti personalist on alla 35-aastased.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles