Huvilised saavad valida konkursil «Teadus 3 minutiga» oma lemmiku

BNS
Copy
Konkursi viis parimat vasakult: Annette Miller, Keiu Paapsi, Kertu Liis Krigul, Madli Raudkivi ja Martin Sarap
Konkursi viis parimat vasakult: Annette Miller, Keiu Paapsi, Kertu Liis Krigul, Madli Raudkivi ja Martin Sarap Foto: Reti Kokk / Eesti Teaduste Akadeemia

Sel nädalal tutvustatakse ETV hommikuprogrammis «Terevisioon» tänavuse konkursi «Teadus 3 minutiga» viie võitja loenguid ning ERRi teadusportaalis Novaator saab igaüks valida laureaatide loengutest oma lemmiku.

Vaatajalemmiku hääletamine kestab pühapäeva hilisõhtuni. Tervet loengute sarja saab vaadata siin.

Alates 2. maist saab igal argihommikul teleekraanil näha laureaatide loengute videoklippe. Annette Miller räägib teemal «Kasulikum, aga mitte magusam – rinnapiima prebiootiliste suhkrute süntees», Keiu Paapsi – «Kasvajad ei tunne vanusepiire», Kertu Liis Krigul – «Antibiootikum – kas hunt lambanahas?», Madli Raudkivi – «Hoolduspere – kellele ja milleks?» ning Martin Sarap – «Kihtlisandusmeetodi abil elektrimasinate jahutamine».

Vaatajalemmik tehakse teatavaks 9. mai «Terevisoonis».

Konkurss on mõeldud Eesti kõrgkoolide doktorantidele või värsketele doktoritele. Võistlejad peavad oma aastaid kestnud teadustööst rääkima asjalikult ja arusaadavalt vaid kolme minuti jooksul. 3. veebruaril toimunud finaalgalal valis žürii parimad finalistid, kelle loengutest valmisid videoklipid.

Konkursi ja sellele eelnevate koolituste peamine eesmärk on pakkuda noortele teadlastele praktilist kogemust avalikkuse ees esinemiseks ja oma teadustöö tutvustamiseks. Samuti aitavad kolme minuti loengud edendada eestikeelset teaduskommunikatsiooni.

Juba seitsmendat korda toimuva konkursi koostööpartner Eesti teaduste akadeemiale on Eesti Rahvusringhääling ning seda rahastab ELi Regionaalarengu fond Eesti Teadusagentuuri Teame+ programmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles