NEW SCIENTIST ⟩ Neela, aga ära näri: söödavad arvutid hakkavad kehas ohutult roboteid juhtima (2)

, New Scientist, kaasautor
Copy
Shuhang Zhangi tiimi nii-öelda söödav arvutikiip (pildil on selle EI-värav ehk tähtsaim ehitusplokk) on üks osa suuremast projektist nimega RoboFood, millega tahetakse teha alla neelatavaid roboteid. Nii patareid, andurid, mootorid, korpus kui kiibid peavad kõik olema inimese poolt seeditavad ja lagunevad, et neid saaks organismi viia. Tulevikus on plaanis anda söödavatele arvutitele muutuv värvus ja maitse, kuid fookuses on ikkagi meditsiinirakendused.
Shuhang Zhangi tiimi nii-öelda söödav arvutikiip (pildil on selle EI-värav ehk tähtsaim ehitusplokk) on üks osa suuremast projektist nimega RoboFood, millega tahetakse teha alla neelatavaid roboteid. Nii patareid, andurid, mootorid, korpus kui kiibid peavad kõik olema inimese poolt seeditavad ja lagunevad, et neid saaks organismi viia. Tulevikus on plaanis anda söödavatele arvutitele muutuv värvus ja maitse, kuid fookuses on ikkagi meditsiinirakendused. Foto: teadustöö / EPFL

Allaneelatavate arvutikiipide abil saab hakata meie kehas meditsiinilisi roboteid juhtima, mis võivad vajalikke ravimeid kehasse toimetada ja on seeditavad.

Pehmed robotid, mis võivad töötada inimkehas, on praegu väga oluline uurimisvaldkond, kuid seni pidi taolisi masinaid juhtima kehaväliselt näiteks magnetite abil, kuna arvuteid ei saanud inimese organismi ohutult toimetada.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles