NASA juht: USA ja Venemaa toetavad koostööd kosmosevallas

Copy
Vasakult Roskosmose kosmonaut Anna Kikina, NASA astronaudid Josh Cassada ja Eesti juurtega Nicole Mann ning JAXA astronaut Koichi Wakata SpaceX Dragon Endurance'i kosmoselaevas märtsis 2023. Pilt on illustreeriv
Vasakult Roskosmose kosmonaut Anna Kikina, NASA astronaudid Josh Cassada ja Eesti juurtega Nicole Mann ning JAXA astronaut Koichi Wakata SpaceX Dragon Endurance'i kosmoselaevas märtsis 2023. Pilt on illustreeriv Foto: Keegan Barber

USA ja Venemaa säilitavad ühistes kosmoseprojektides professionaalsed suhted, ütles NASA juht Bill Nelson senati 2024. eelarveaasta eraldiste allkomitee kuulamisel.

Ta kinnitas, et Ühendriikide, tema rahvusvaheliste partnerite ja Venemaa vahel ei ole väga professionaalsed ja pädevad suhted mitte ainult kosmonautide ja astronautide vahel, vaid ka Houstonis asuva USA missiooni juhtimiskeskuse ning Venemaa juhtimiskeskuse vahel.

Roskosmose peadirektori esimene asetäitja Andrei Jeltšaninov ütles aprillis usutluses Interfaxile, et Venemaa on valmis koostööd NASAga laiendama.

Tema sõnul jääb kosmos üheks väheseks valdkonnaks, kus ühistöö teiste riikide esindajatega poliitilisest olukorrast hoolimata ei peatu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles