Keskkonnaameti tööd lihtsustab uus hüdrokopter VURR

teadus.postimees.ee
Copy
Hüdrokopter VURR.
Hüdrokopter VURR. Foto: Keskkonnaamet

Keskkonnaameti uut hüdrokopterit ehk aerosaani on plaanis kasutama hakata peamiselt Pärnumaal, sest seal on nii tavapärase rannakalanduse kui jääaluse kalapüügi mahud kõige suuremad. Pärnu kandis loob hüdrokopter tegelikult uue võimaluse keeruliste jääolude korral ka abivajavaid inimesi ilma helikopterita päästma minna.

Keskkonnaameti peadirektor Rainer Vakra ütles, et uus hüdrokopter nimega VURR annab Keskkonnaametile juurde võimalused, mida varasemalt ei olnud. «Hüdrokopter võimaldab talvisel perioodil keeruliste jääoludega teostada meie inspektoritel järelevalvet ja vajadusel päästa ka inimesi, eelkõige kohtades, kus püsiv jääkate on kas moodustumas või lagunemas. Samuti võimaldab hüdrokopter teha järelevalvet madalaveelistes merelahtedes ja jõgede suudmealadel, kus muude ujuvvahenditega ei ole võimalik sõita, kuna rannik on kivine või madal,» rääkis Vakra.

Kindlasti on oluline lisada, et ka kutselistel kaluritel on sarnane tehnika juba tekkimas. «Keskkonnaamet peab ajaga kaasas käima ka tehniliste vahendite osas, kahtlemata on meie üheks eesmärgiks võtta kasutusele lahendusi, mis annavad näiteks järelevalve tegevusi tehes juurde olulise silmapaari,» selgitas peadirektor.

Euroopa Merendus- ja Kalandusfondi toetuse abil soetatud hüdrokopteri maksumus oli 110 500 eurot + km. Oskusteave kopteri ehituseks ja remondiks on meie riigis olemas. Hüdrokopter mahutab korraga kuni kuus inimest. Lisaks soojale kabiinile on alusel piisavalt suur tööpind, et pardale võtta erinevaid töövahendeid või näiteks järelevalve käigus eemaldatud ebaseaduslikke püügivahendeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles