NEW SCIENTIST Toidutööstus ahvatleb meid rinnapiima meenutava toiduga

Suhkur.
Suhkur. Foto: Thomas Trutschel/photothek.net, via www.imago-images.de

1950. aastal oli vähem kui 1 protsent Ühendkuningriigi elanikkonnast kliiniliselt rasvunud. Täna on see näitaja 28 protsenti. Kuidas see juhtus? Kas Suurbritannia avalikkus koges massilist tahtejõu kokkuvarisemist? Loomulikult mitte. Inimesed pole muutunud. Toidusüsteem aga on, kirjutavad New Scientisti kaasautorid Henry Dimbleby ja Jemima Lewis.

Paljud inimesed ei suuda ette kujutada, et mingisugune toidu «süsteem» üldse eksisteerib, rääkimata sellest, et see võiks kujundada nende endi toitumisharjumusi. See on tingitud asjaolust, et me elame sügaval selle tohutu, keerulise pakkumise ja nõudluse masinavärgis ning meil on raske seda tervikuna näha. Meie uus raamat «Ravenous» püüab minna kulisside taha: näidata teile, kuidas toidusüsteem toimib ja milline on tarbija koht selles.

Tagasi üles