Tehisintellekt ChatGPT oskab nüüd eksameid teha ja pilte lugeda (1)

Kaido Einama
, ajakirjanik
Copy
15. märtsil välja tulnud tehisintellekti ChatGPT uus versioon oskab pilte lugeda ja on mõnikord sisseastumiseksamitel inimestest parem.
15. märtsil välja tulnud tehisintellekti ChatGPT uus versioon oskab pilte lugeda ja on mõnikord sisseastumiseksamitel inimestest parem. Foto: DADO RUVIC/REUTERS/Scanpix

Täpselt nädal tagasi tuli välja laineid löönud keelepõhise tehisintellekti ChatGPT uus mudel GPT-4. Nüüd peaks masin oskama juba üsna edukalt teha USA koolide sisseastumiseksameid ja «nägema», mis on piltidel.

Nii võib näiteks ChatGPT tasulises versioonis, kui vastavad õigused saadud, uue keelemudeli GPT-4 abil piltidelt asju tuvastada. Külmkapi sisust tehtud pildi põhjal võib küsida, mida nendest toiduainetest saaks valmistada, ning ChatGPT soovitab paslikke retsepte.

Idufirma OpenAI, kes ChatGPT tehisintellekti arendab, näitas eelmise nädala esitlusel ka selle tarkvara peenemaid oskusi. Tehisintellektile joonistati paberile visand veebilehest, mida taheti saada, ja hetk hiljem viskas masin ekraanile valmis programmikoodi, mis sellist kodulehte jooksutab.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles