NEW SCIENTIST ⟩ Masin juhib masinaid ehk ChatGPT pandi roboteid ja droone liigutama (3)

, New Scientist, kaasautor
Copy
Kui ChatGPT luuletab kokku olematud faktid, siis on üsna ohtlik lasta see ilma inimese kontrollita roboteid juhtima, usuvad teadlased ja peavad selliseid katsetusi praegu veel liiga ohtlikuks.
Kui ChatGPT luuletab kokku olematud faktid, siis on üsna ohtlik lasta see ilma inimese kontrollita roboteid juhtima, usuvad teadlased ja peavad selliseid katsetusi praegu veel liiga ohtlikuks. Foto: Pavel Danilyuk / Pexels

Microsoft kasutas loomuliku keele tehisintellektimudelit ehk ChatGPT-d, et juhtida erinevaid roboteid lihtsate tekstikäskluste abil. Selline lähenemine tähendab, et inimesed, kellel pole mingeid insenerioskusi või programmerimise kogemust, saavad juhtida keerukaid roboteid ja anda neile täitmiseks ülesandeid lihtsalt tavalise kõnega.

Suurel keelemudelil põhineva tehisintellekti ChatGPT on loonud idufirma OpenAI, mis kuulub osaliselt Microsoftile. Vestlusrobotit õpetati kasutama tohutul hulgal andmeid, sealhulgas tarkvara lähtekoodi. Tehisintellekt on varem näidanud oskusi kirjutada vaid tekstiliste kirjelduste põhjal tarkvara ning suudab isegi parandada olemasolevas koodis leiduvaid vigu.

Microsoft on nüüd kasutanud sedasama vestlusrobotit, mis saab inimestelt tekstilisi käske igapäevases kõnekeeles ning suudab nende põhjal luua tõlgendusi programmikoodina, mis suudab roboteid juhtida.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles