NEW SCIENTIST ⟩ Fordi kaval plaan: kui jääd võlgu, sõidab auto ise müügisalongi tagasi (2)

, New Scientist, kaasautor
Copy
Fordi praegustel mudelitel pole isejuhtimise süsteemi, aga kui see peaks kunagi tulema, plaanib Ford ühe uue patendi põhjal lisada masinasse ka sellise funktsiooni, mis võlgnikult lõpuks sõiduvahendi käest ära võtab.
Fordi praegustel mudelitel pole isejuhtimise süsteemi, aga kui see peaks kunagi tulema, plaanib Ford ühe uue patendi põhjal lisada masinasse ka sellise funktsiooni, mis võlgnikult lõpuks sõiduvahendi käest ära võtab. Foto: Mike B / Pexels

Ford sai patendi oma uuele süsteemile, mis lubab autol ise nii-öelda poodi tagasi sõita, kui selle omanik ei suuda oma liisingumaksetega sammu pidada. Autotootja näeb ette, et auto liigutab end tagasi müügisalongi või hoopis vanametalli kokkuostu, kui väärtus on juba piisavalt madal.

Patent, mis anti sisse 2021. aastal, kuid hakkas kehtima alles nüüd, kirjeldab, kuidas süsteem käivitub, kui autoomanik ei vasta teatistele, et ta on maksetega hiljaks jäänud. Sellest hetkest muudaks mitmed rakendatud takistused auto edasi kasutamise ebamugavaks, kuni lõpuks on see üldse võimatu.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles