Meie toitumisharjumused võivad Pariisi leppe eesmärkidele vee peale tõmmata (1)

Copy
Kliima nimel tuleb lisaks tootmisprotsessidele muuta ka inimeste toidulaua sisu ja suurust.
Kliima nimel tuleb lisaks tootmisprotsessidele muuta ka inimeste toidulaua sisu ja suurust. Foto: Pexels

Kasvuhoonegaaside heitkogused üleilmsest toidusüsteemist tõstaksid praeguste harjumuste püsimisel Maa pinnatemperatuuri 2100. aastaks terve kraadi võrra. See on kindel tee Pariisi kliimaleppe eesmärkide läbikukkumiseks, hoiatasid teadlased esmaspäeval.

Kui terve toidusektor alates tootmisest ja transpordist kuni tarbimiseni põhjalikult ümber korraldada, võiks heitkoguseid enam kui poole võrra vähendada isegi siis, kui Maa elanikkond kasvab, kirjutasid teadlased ajakirjas Nature Climate Change.

Tagasi üles