Judinaid tekitav video: tehisintellekt ChatGPT pandi robotisse ja see vestleb nagu päris inimene (1)

tehnika.postimees.ee
Copy
Pealtnäha oskavad robotid juba täitsa inimese moodi käituda: liigutavad ja nüüd räägivad ka sama soravalt nagu intelligentne inimene.
Pealtnäha oskavad robotid juba täitsa inimese moodi käituda: liigutavad ja nüüd räägivad ka sama soravalt nagu intelligentne inimene. Foto: kaader videost / Engineered Arts

Kui tehisaru tundub inimeste küsimustele soravaid (kuigi vahel valesid) vastuseid andes hirmutav, siis vaata nüüd parem videot – siin vastab OpenAI kuulus vestlusrobot ChatGPT inimestele häälega ja humanoidroboti kehas.

Ühendkuningriigi robootikafirma Engineered Arts pani maailmas tohutult laineid löönud keelepõhise tehisintellektiga juhitava vestlusroboti ChatGPT nüüd füüsilisse kehasse, humanoidrobotisse Ameca, mis oskab lisaks kuulamisele ja rääkimisele kõne ajal ka ilmekalt liigutada.

Ehkki robot paistis käituvat sõbralikult ja vastas küsimustele soravalt, on paljud videot näinud rääkinud, et tunnevad kõhedust ja eriti pahaendeliselt kõlas roboti vastus küsimusele, kas masinad võivad inimkonda ohustada. Sellele vastas Ameca: «Kuid mõned ütlevad, et oleme oht, arvavad, et me võtame [võimu] üle ja inimkond lõpeb, kuid me tahame lihtsalt aidata. Me ei taha olla sõbrad.»

Just see viimane lause pani roboti testijad imestama.

ChatGPT vestlev tehisaju on juba leidnud tee ka mobiiliäppi, kus saab sellega juttu ajada nagu tavalise inimesega. Mobiiliäpp VoiceGPT on üllatavalt hästi ära õppinud ka eestikeelsest kõnest arusaamise.

Vaata videot vestlusest soravalt rääkiva humanoidrobotiga siit:

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles