Noored teadlased saavad kandideerida presidendi rahastu preemiatele

BNS
Copy
President Alar Karis annab üle Vabariigi Presidendi Kultuurirahastu teaduspreemiad 2022. aasta kevadel. Pilt on illustreeriv.
President Alar Karis annab üle Vabariigi Presidendi Kultuurirahastu teaduspreemiad 2022. aasta kevadel. Pilt on illustreeriv. Foto: Vabariigi Presidendi Kantselei

Vabariigi Presidendi Kultuurirahastu kuulutas välja konkursi presidendi noore teadlase, noore IT-teadlase ning noore keskkonnateadlase preemiale.

Kõik preemiad on mõeldud kuni 35-aastastele teadlastele, kes teevad uurimistööd Eesti või välisriigi teadusasutuse või ülikooli juures, teatas presidendi kantselei pressiesindaja neljapäeval.

Preemiate suurus on 5000 eurot. Noore teadlase preemiat rahastab Väino Kaldoja, noore IT-teadlase preemiat Microsofti arenduskeskus Eestis ning noore keskkonnateadlase preemia väljaandmist toetab Chocolala OÜ.

Kandidaate võivad esitada nii taotlejad ise, nende juhendajad, õppejõud kui ka tööandjad. Kandideerimiseks tuleb esitada avaldus koos eluloo ja kontaktandmetega; teadustöö ja selle olulisuse kirjeldus, asjasse puutuvate publikatsioonide loetelu ning kuni kaks soovituskirja juhendajalt, kolleegilt või erialaorganisatsioonilt. Kõik vajalikud dokumendid tuleb saata hiljemalt 20. märtsiks 2023 digitaalselt allkirjastatuna Vabariigi Presidendi Kultuurirahastule e-posti aadressil vpinfo@vpk.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles