Neljapäevasel konverentsil arutatakse, kas ja kuidas tehisintellekti võidukäik inimõigusi ohustab (1)

teadus.postimees.ee
Copy
Tesla humanoid robot.
Tesla humanoid robot. Foto: -

Sel neljapäeval, 26. jaanuaril 2023 toimub Tallinnas konverents «Artificial Intelligence and Human Rights. From Humane Artifacts to Artificial Human», et arutleda tehisintellekti ja inimõiguste kokkupuutepunktidega seotud ohtude ja võimaluste üle.

Inim- ja digiõigusi, andme- ja küberkaitset käsitlev konverents toob kokku valdkondade tippesinejad nii Eestist (Jaan Tallinn, Lauri Almann) kui ka välismaalt (Jan Kleijssen, David Reichel).

Eesti IT-maailma superstaar Jaan Tallinn on annetanud kümneid miljoneid eurosid, et takistada tehisintellektil maailma üle võtta. Tema «eriala» on just tehisintellekt (artificial intelligence ehk AI). Ta on ostnud mitmes firmas osaluse vaid selleks, et takistada arendusi, mis võiksid inimestele ja ühiskonnale ohtlikuks saada, ja annetanud kümneid miljoneid eurosid, et takistada tehisintellektil maailma üle võtta. Ettevõtte CybExer Technologies kaasasutaja Lauri Almann on aastaid tegelenud küberkaitsega nii erasektoris kui riigi tasandil. Jan Kleijssen tegeleb infoühiskonna ees seisvate väljakutsetega Euroopa Nõukogus, David Reichel andmekaitse ja digiteemadega Euroopa Liidu Põhiõiguste Agentuuris. Esinejate täieliku nimekirja ja tutvustused leiad siit.

Hübriidvormis toimuvat kõrgetasemelist rahvusvahelist konverentsi korraldab Eesti Inimõiguste Keskus. Konverentsi töökeel on inglise keel. Konverentsil osalemiseks on vajalik registreerumine, otseülekannet saab jälgida ka FBst.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles