Legendaarne astronaut Buzz Aldrin abiellus 93-aastaselt

teadus.postimees.ee
Copy
Buzz Aldrin koos kallima Anca Fauriga 2019. aastal.
Buzz Aldrin koos kallima Anca Fauriga 2019. aastal. Foto: John Raoux

Legendaarne Apollo 11 kuumissiooni astronaut Buzz Aldrin teatas möödunud nädalal Twitteris, et abiellus oma 93. sünnipäeval kauaaegse elukaaslase Anca Fauriga.

Aldrin ja Anca Faur pandi paari eratseremoonial Los Angeleses. «Mul on oma 93. sünnipäeval hea meel teatada, et olen oma kauaaegse kallima Dr. Anca Fauriga leivad ühte kappi pannud,» säutsus Aldrin Twitteris ja postitas jälgijate rõõmuks ka kaks pulmapilti. Aldrini sõnul on nad elevil nagu teismelised. Astronaudi jaoks on see neljas abielu, kõik eelnevad on lõppenud lahutusega.

Aldrini värske abikaasa Anca Faur sai 1996. aastal Pittsburghi ülikoolist keemiatehnika doktorikraadi ning on seejärel töötanud mitmes keemiaettevõttes kuni asus tööle Aldrini firmasse Buzz Aldrin Adventures.

Apollo 11 missioonil osalenutest ongi tänaseks ainsana elus Aldrin. Legendaarsel missioonil sai temast 20. juulil 1969. aastal Neil Armstrongi järel teine Kuu pinnal käinud inimene. Missioonil Columbia nimelist meeskonnaruumi juhtinud Michael Collins suri 2021. aasta aprillis ja Armstrong 2012. aastal.

Buzz Aldrin Kuul.
Buzz Aldrin Kuul. Foto: NASA

1971. aastal pensionile jäänud Aldrin on tänaseni oluline kosmoseuuringute kõneisik. Tema auks on nimetatud kraatrit kuul Apollo 11 maandumispaiga lähedal, aga ka 1995. aasta joonisfilmi «Lelulugu» tegelane Buzz Lightyear (Buzz Valgusaasta).

Filmi «Lelulugu» tegelane Buzz Lightyear sai oma eesnime kuulsa astronaudi järgi.
Filmi «Lelulugu» tegelane Buzz Lightyear sai oma eesnime kuulsa astronaudi järgi. Foto: SWNS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles