NEW SCIENTIST ⟩ Häkkerid võivad kõigi WiFi võrku ühendatud seadmete akud kiiresti tühjendada

, New Scientist, kaasautor
Copy
Kui valvekaamera on akutoite ja WiFi-ühendusega, võib see ilma laadimata töötada kuid. Murdvargad saavad selle seadme aku aga kiirelt tühjendada pidevalt võltspäringuid saates. Sama saab teha ka nutitelefonidega. Põhjuseks on WiFi seadmete n-ö viisakus, mis sunnib igale võõrale päringule alati vastama.
Kui valvekaamera on akutoite ja WiFi-ühendusega, võib see ilma laadimata töötada kuid. Murdvargad saavad selle seadme aku aga kiirelt tühjendada pidevalt võltspäringuid saates. Sama saab teha ka nutitelefonidega. Põhjuseks on WiFi seadmete n-ö viisakus, mis sunnib igale võõrale päringule alati vastama. Foto: Gregden / Pixabay

WiFi-ühendust kasutavaid seadmeid saab kergesti ära petta, mis paneb nende akud kiirelt tühjenema ühe traadita võrgu veidruse pärast.

Ali Abedi California Stanfordi ülikoolist ja tema kolleegid avastasid ühe nähtuse, mida nad ise nimetavad «viisakaks WiFiks». Sellega tunnistavad võrgu ühendatud seadmed kõiki päringuid ja vastavad mis tahes muu traadita seadme sõnumitele olenemata sellest, kas sellel on olemas võrguligipääs parooliga või mõni muu luba. Kui on sama võrk, vastatakse alati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles