Venemaa ja Hiina sõlmisid kosmosekoostöö lepingu

Copy
Roskosmose kosmonaudid Sergei Prokopjev ja Dmitri Petelin. Pilt on illustreeriv.
Roskosmose kosmonaudid Sergei Prokopjev ja Dmitri Petelin. Pilt on illustreeriv. Foto: Roscosmos

Roskosmos ja Hiina riiklik kosmoseamet allkirjastasid 2023.-2027. aasta kosmosealase koostöö arendamise programmi, teatas Vene riigikorporatsioon neljapäeval.

«25. novembril allkirjastati Roskosmose ja Hiina riikliku kosmoseameti kosmosealase koostöö arendamise programm aastateks 2023–2027,» seisab riigikorporatsiooni 2022. aasta tööd puudutavas avalduses.

«Samal päeval allkirjastati Venemaa ja Hiina valitsuse leping koostöö kohta rahvusvahelise teadusliku kuujaama loomisel, mis on tõsine samm Maa kaaslase uurimisel,» edastas Roskosmos.

5. detsembril oli Vene peaminister Mihhail Mišustin teatanud, et allkirjastamiseks valmistatakse ette Vene-Hiina valitsustevahelist kuujaama loomise lepingut.

21. detsembril teatas Roskosmose tegevjuht Juri Borissov, et Venemaa ja Hiina sõlmisid Kuu uurimise ja Kuu baasi loomise koostööleppe. Muid üksikasju riigikorporatsiooni juht toona ei avaldanud.

Hiina suursaadik Moskvas Zhang Hanhui ütles 23. veebruaril Interfaxile antud usutluses, et Hiina ja Venemaa on jõudnud üksmeelele valitsustevahelise leppe, mille eesmärk on rajada Kuule teaduslik uurimisjaam. Ta märkis, et leping sõlmitakse sel aastal esimesel võimalusel.

2021. aasta märtsis allkirjastasid Venemaa ja Hiina koostöö kohta rahvusvahelise teadusliku kuujaama loomisel valitsustevahelise vastastikuse mõistmise memorandumi.

16. juunil 2021 esitlesid Venemaa ja Hiina ühise kuubaasi rajamise teekaarti.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles