NEW SCIENTIST ⟩ Füüsikadoktor kavandab oma laste seljatamist lauamängudes – aga neid mänge pole veel olemaski

Philip Ball
, New Scientisti kaasautor
Copy
Lõhkevad Kassipojad ootavad endale kvantmehaanilist järge. Seda vajaks loo autor Philip Ball  aga tõde on ka selles, et kvantarvuteil töötavad mängud peavad lähtuma kvantloogikast. Mida see endast kujutab, seda Ball ka oma loos visandab.
Lõhkevad Kassipojad ootavad endale kvantmehaanilist järge. Seda vajaks loo autor Philip Ball aga tõde on ka selles, et kvantarvuteil töötavad mängud peavad lähtuma kvantloogikast. Mida see endast kujutab, seda Ball ka oma loos visandab. Foto: Netflixi seriaali kuvatõmmis

Oxfordi keemikuharidusega ja Bristoli ülikooli füüsikadoktor ning teaduskirjanik mõtlustab selle üle, kuidas oma täisealisi lapsi lauamängudes võita. Ta leiab, et on aeg kvantlauamägudeks, kus ta oma teadmistega ja kvanttajuga neid kindlasti ületaks. Tavaliste lauamängdega on ta nimelt minetanud oma igal-juhul-võitja positsiooni ja arutleb selle üle, kas uue mängude loogikaga võiks tal olla laste ees edumaa.

Oli aeg, mil võisin olla kindel, et võidan oma lapsi lauamängudes. Olgu selleks male, kaardimängud või minu isiklik lemmik Lõhkevad Kassipojad (Exploding Kittens – 2015 aastal Kickstarteris kõigi aegade enim seemneraha kogunud ülipopulaarseks osutunud kaardimäng; toim). Võisin mängima istudes kindel olla oma võitmatuses. Kahjuks on need päevad möödas. Minu lapsed on praegu teismelised ja juhud, kui mul õnnestub nad üle kavaldada, on õõvastavalt harvad. Kuid selleks pühadeajaks olen koostanud plaani oma positsiooni tagasi võitmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles