NEW SCIENTIST «Süvavõltsing»: BBC kasutas dokfilmis esimest korda protestijate nägude vahetamist

, New Scientist, kaasautor
Copy
BBC dokumentaalsarjas esinevad protestijad justkui avalikult, kuid tegelikult on nende näod vahetatud näitlejate nägude vastu, et rääkijaid ära ei tuntaks. Tehisintellekti töödeldud näovahetus aitab esinejaid varjata Hiina julgeolekujõudude eest. Tänaval aga pidid protestijad kandma maske, et kõikjal asuvate jälgimiskaamerate näotuvastusse mitte sattuda.
BBC dokumentaalsarjas esinevad protestijad justkui avalikult, kuid tegelikult on nende näod vahetatud näitlejate nägude vastu, et rääkijaid ära ei tuntaks. Tehisintellekti töödeldud näovahetus aitab esinejaid varjata Hiina julgeolekujõudude eest. Tänaval aga pidid protestijad kandma maske, et kõikjal asuvate jälgimiskaamerate näotuvastusse mitte sattuda. Foto: BBC

Tehisintellekt aitas kaitsta Hongkongi valitsusvastasel meeleavaldusel osalenud inimeste identiteeti, vahetades nende näod näitlejate omade vastu. Uut meetodit kasutati BBC dokumentaalfilmis, filmitegijate sõnul hoiab see kaameraga intervjueeritud meeleavaldajaid tagakiusamiste eest, säilitades samal ajal nende näoilmed ja emotsioonid, mida intervjuudes edastatakse.

Telekanali BBC2 dokumentaalfilmis Hongkongi vabadusvõitlusest «Hong Kong’s Fight for Freedom» on avaldatud intervjuud nelja protestijaga, kes võtsid osa meeleavaldustest pärast seadusemuudatuse ettepanekut, mis lubaks kuriteos kahtlustatavad Hiinale välja anda.

Võimalik valitsuse kättemaks nendes protestides osalemise eest tähendas seda, et intervjueeritavate identiteeti tuli kaitsta. Selle asemel, et nende näod näiteks musta ruuduga katta, siluettidena filmida või udustada, kasutas BBC nägude muutmiseks tehisintellekti, säilitades samas algse liikumise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles